ua en ru

У Чернігові затримали організоване поліцейським угруповання торгівців зброєю

У Чернігові затримали організоване поліцейським угруповання торгівців зброєю Фото: СБУ затримала торговців зброєю (facebook.com/SecurSerUkraine)

Організував угруповання співробітник Чернігівського міськвідділу поліції

У Чернігові співробітники Служби безпеки України викрили та затримали учасників угруповання торгівців зброєю, яке організував працівник поліції. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що організував угруповання співробітник Чернігівського міськвідділу поліції.

"До протиправної діяльності він залучив трьох мешканців обласного центру, які через зв’язки у кримінальних колах підшукували клієнтів для збуту товару. Зловмисники реалізовували вогнепальну зброю заводського виготовлення, займалися реставрацією та переробляли травматичну зброю на бойову для подальшого перепродажу", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували низку реалізацій ділками пістолетів марок "Парабелум", "Вальтер" та "ПМ", набоїв до них та холодної зброї.

У Чернігові #СБУ викрила угруповання торгівців зброєю, яке організував працівник поліції Співробітники Служби безпеки У...

Опубліковано Служба безпеки України 2 лютого 2018 р.

За інформацією СБУ, зловмисники планували налагодити канал нелегального переправлення вогнепальної зброї та комплектуючих до неї на територію РФ.

"Під час спецоперації співробітники СБУ затримали учасників угруповання у центрі Чернігова під час спроби збуту пістолетів "ТТ", Макарова та майже двохсот набоїв до них", - повідомляє спецслужба.

Також було проведено обшуки за місцем проживання фігурантів справи, де було вилучено ще майже двадцять одиниць вогнепальної зброї: автомати, пістолети різних модифікацій, гвинтівки, капсули та гільзи для виготовлення набоїв, корпуси, частини та комплектуючі для виготовлення нарізної зброї та ємності з порохом.

Крім того, виявлено паспорти інших осіб, які, за попередньою інформацією, використовувалися для отримання та відправлення поштою комплектуючих до вогнепальної зброї.

Нагадаємо, нещодавно у Франції поліція затримала підозрюваних у постачанні зброї для терористів, що атакували редакцію журналу Charlie Hebdo у Парижі в січні 2015 року.