ua en ru

Поліція затримала злочинців, які заробили майже мільйон гривень за допомогою ШПЗ

Поліція затримала злочинців, які заробили майже мільйон гривень за допомогою ШПЗ Фото: поліція

Зловмисники отримували доступ до сервісного роз’єму

У Чернігові затримали злочинців, які за допомогою шкідливого програмного забезпечення надавали команду банкомату на видачу готівки. Про це йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції.

Загалом, таким чином за два місяці вони заволоділи сумою у майже мільйон гривень. Для приховання своєї злочинної діяльності зловмисники використовували підроблені документи та постійно змінювали місце проживання. Так, за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Повідомляється, що поліцейські провели комплекс оперативно-технічних заходів та за його результатами встановили осіб, причетних до крадіжок з банкоматів.

Наразі поліція продовжує проводити комплекс заходів, спрямованих на встановлення і затримання інших учасників злочинної групи та вилучення речових доказів.

Поліція затримала злочинців, які заробили майже мільйон гривень за допомогою ШПЗ

Фото: поліція затримала кіберзлочинців

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція в Києві затримала шахраїв, які обдурили банк на 7 мільйонів гривень.

Зазначено, що зловмисники використовували підроблені банківські картки для придбання цінних речей: годинників, ювелірних виробів, мобільних телефонів. Розрахунки здійснювалися через POS-термінали, розташовані в столичних торгово-розважальних центрах.