ua en ru

У Черкаській обл. поліція попередила силове захоплення підприємства, близько 20 затриманих

У Черкаській обл. поліція попередила силове захоплення підприємства, близько 20 затриманих Фото: поліція (РБК-Україна)

В ході обшуків поліція виявила й вилучила два пістолети, балаклави та газові балончики

У Черкаській області правоохоронці затримали групу чоловіків, які намагалися здійснити силове захоплення підприємства. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Повідомляється, що в Звенигородський відділ поліції надійшла інформація про те, що в місті Ватутіне група озброєних молодих у балаклаві здійснюють силове захоплення підприємства.

Так, на місце події негайно направили слідчо-оперативну групу Звенигородського відділу поліції. Крім того, по тривозі були підняті бійці підрозділу особливого призначення, які разом з керівництвом поліції терміново прибули на місце події.

"Вранці на територію підприємства через огорожу проникли близько двадцяти невідомих чоловіків спортивної статури в балаклавах. Зловмисники напали на охорону, побили двох охоронців і, залякуючи фізичною розправою інших, вчинили в їх бік кілька пострілів. Поліцейські Звенигородського відділу поліції спільно з бійцями підрозділу особливого призначення прибули на територію підприємства і затримали п'ятьох осіб, решта чоловіки кинулися навтьоки. Під час відпрацювання наближеною до підприємства території правоохоронці затримали інших молодих людей, які намагалися втекти за межі міста", - йдеться в повідомленні.

altaltalt

Фото: затримання (ch.npu.gov.ua)

У ході обшуків поліція виявила й вилучила два пістолети, балаклави та газові балончики. За даним фактом відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 2 статті 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), частиною 1 і 2 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили і зупинили рейдерське захоплення майнового комплексу, розташованого в Києві на вул. Харківське шосе, вартістю понад 120 млн гривень.