ua en ru

У Черкаській області голова виборчої комісії підозрюється у фальсифікації виборів

У Черкаській області голова виборчої комісії підозрюється у фальсифікації виборів Фото: вибори (yatsenyuk.org.ua)

Голова виборчої комісії діяв у змові з секретарем

Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру голови та секретаря Черкаської обласної виборчої комісії, які сфальсифікували результати виборів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Слідством встановлено, що в листопаді 2015 року голова і секретар Черкаської обласної виборчої комісії, без відома членів комісії відкрили опечатаний сейф з протоколами районних виборчих комісій та внесли дані з них в звичайну електронну таблицю.

Далі вищевказані особи, діючи з метою поліпшення результатів виборів для своїх місцевих організацій політичних партій, разом і за попередньою змовою, зумисне внесли недостовірні дані в електронні виборчі документи і роздрукували їх.

Після цього голова Черкаської обласної виборчої комісії підписав і оголосив постанову про затвердження виборчих списків місцевих організацій політичних партій і про оприлюднення результатів виборів Черкаської обласної ради.

Так, 14 серпня 2017 голові та секретарю Черкаської обласної виборчої комісії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 158 (включення у виборчі документи завідомо неправдивих відомостей, вчинене членом виборчої комісії разом та за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Зазначено, що згідно з постановами слідчого судді Придніпровського районного суду міста Черкаси до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Венесуелі розпочали розслідування за підозрою у фальсифікації під час виборів в Національні установчі збори.