ua en ru

Через південь України ведеться контрабанда нафтопродуктів з РФ, - Парубій

Через південь України ведеться контрабанда нафтопродуктів з РФ, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Причетні до контрабанди Одеська, Херсонська і Миколаївська області

Через південь України на окуповані території відбувається системна контрабанда нафтопродуктів з Російської Федерації. Про це сьогодні під час брифінгу в парламенті заявив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"В період роботи в округах народні депутати України від "Народного фронту" та міжфракційного об'єднання "Самооборона Майдану" провели рейд з півдня України і змогли виявити, що, на жаль, сьогодні в південних областях України - в Одеській, Херсонській, Миколаївській областях - відбувається системна контрабанда нафтопродуктів від російського бізнесу, що призводить до величезних втрат для українського бюджету. Більше того, були виявлені просто неймовірні факти, коли нафтопродукти переводяться на окуповані території через українські порти, через українську територію", - зазначив Парубій.

"Мною як першим заступником Голови Верховної Ради, були направлені звернення у всі інстанції силових органів, були організовані спільні блокпости "Самооборони Майдану" і правоохоронних органів щодо зупинення та виявлення контрабандних товарів, які з російської території потрапляють в Україну. Ми виявили дві ключові проблеми у цій сфері. Перша - відсутність достатньо ефективної діяльності українських правоохоронних органів. З приводу цього ми звернулися і до прокуратури, і в МВС, і в СБУ. Але також було виявлено прогалину в українському законодавстві, яке несе лише адміністративну відповідальність за контрабанду великої кількості товарів. Тому сьогодні нами був зареєстрований законопроект №2840, який передбачає несення кримінальної відповідальності за контрабанду, який передбачає більш жорсткі санкції і розширення видів товарів, за які надається кримінальна відповідальність", - заявив Парубій.

Нагадаємо, в Україну екстрадували контрабандиста, який перебував у міжнародному розшуку.