ua en ru

Через КПВВ на Донбасі за тиждень не пропустили 174 осіб

Через КПВВ на Донбасі за тиждень не пропустили 174 осіб Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Відмови здійснювалися через відсутність необхідних документів

За минулий тиждень через КПВВ на лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей не пропустили 174 осіб у зв’язку з відсутністю необхідних документів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

Як зазначається, протягом тижня усі КПВВ працювали у штатному режимі. За цей час через лінію розмежування прослідувало 261 тисяча громадян та 32 тисячі транспортних засобів. Зокрема, на контрольовану територію прослідувало 19 внутрішньо-переміщених осіб, що залишили свої оселі на тимчасово окупованій території України через складну соціально-економічну ситуацію.

Під час здійснення контрольно-перевірочних заходів прикордонниками на контрольних пунктах в’їзду-виїзду виявлено 24 паспортні документи України з ознаками часткової підробки та 6 незаконних ідентифікаційних документів, виданих окупаційною адміністрацією РФ.

За адміністративні правопорушення до відповідальності в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування притягнуто 7 громадян, відносно яких встановлено, що вони перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.

РБК-Україна писало, що контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі за минулу добу, 16 березня, перетнули 41,6 тис. осіб.

Нагадаємо, від початку цієї доби, 17 березня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі бойовики шість разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників й застосовуючи озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.