ua en ru

Через Чопську митницю за 11 міс. 2011 р. експортовано товарів на суму 10,3 млрд грн

За 11 місяців 2011 року через Чопську митницю експортовано товарів на суму 10,3 млрд грн, імпортовано - 11,6 млрд грн. Про це повідомив начальник Чопської митниці Олександр Похилько, передає прес-служба Державної митної служби України.

Станом на 21 грудня 2011 р. до державного бюджету Чопською митницею перераховано 1 млрд 525 млн грн податків і зборів, що на 0,5 млрд грн більше за минулорічний показник.

За словами Похилька, у середньому за день Чопська митниця наповнює Держскарбницю на 6,2 млн грн.

Як повідомили у прес-службі, успішне виконання фінансових завдань митниця забезпечує завдяки активній зовнішньоекономічній діяльності понад 1730 закарпатських підприємств. Вдалий приклад залучення іноземних інвестицій ілюструють такі учасники ЗЕД, які на сьогодні є потужнішими платниками податків та зборів, як - ПрАТ "Єврокар", ТОВ "РІК", ПП "ОККО-Бізнес", ТОВ "Континент-нафтотрейд", ТОВ "Корнелія", ТОВ "Пром-Газ-інвест", "Авто-Стар-Плюс", ТОВ "Фаворит-імпорт", ТОВ "Ядзакі-Україна", ТОВ "Хіпп -Ужгород" та ТзОВ "Джейбіл".

Серед основних експортерів області головний митник Закарпаття називає - "Перечинський лісохімкомбінат", ТОВ "Інтерфіл", ТОВ "Ено-меблі ЛТД" та ТОВ "Фішер-Мукачево".
Завдяки цьогорічним нововведенням, стверджують у ДМСУ, зокрема встановленню чітких часових рамок митного контролю та оформлення, суттєве зменшення кількості митних оглядів вантажів, введення в дію попереднього документального контролю - значно прискорився та спротився процес перетину вантажів на кордонах.