ua en ru

Чемпіонат світу з хокею повинен пройти на головній спортивній арені країни, - Георгій Зубко

Чемпіонат світу з хокею повинен пройти на головній спортивній арені країни, - Георгій Зубко

Чемпіонат світу з хокею повинен пройти на головній спортивній арені країни. Таку думку в ефірі програми "Точка зору" на радіо "Вести" висловив голова оргкомітету Федерації хокею України з питань проведення чемпіонату світу з хокею в Україні Георгій Зубко.

Зокрема, він підкреслив важливість позиції Міністерства молоді та спорту, яке має відстоювати інтереси проведення топового міжнародного змагання в Україні.


"Для нас дуже важлива позиція міністра молоді та спорту. У нас є профільний міністр, у нас є Палац спорту і у нас є міжнародне спортивне подія високого рівня. Логічно, що головна спортивна подія для країни має відбуватися на головній критій спортивній арені країни. І весь український хокей очікує, що наш міністр молоді та спорту України стане головним лобістом, в хорошому сенсі цього слова, цієї ідеї. Ми хочемо почути чітку позицію Ігоря Жданова з цього питання", - заявив він.

Георгій Зубко додав, що на сьогоднішній день Палац спорту залишається єдиною ареною, яка більшою мірою відповідає умовам проведення чемпіонату світу з хокею.

"На даний момент київський Палац спорту − головна крита спортивна споруда держави − в повній мірі не відповідає вимогам проведення ні чемпіонату світу, ні "Євробачення". Велика трагедія нашої держави в тому, що Палац спорту − це єдиний об'єкт, який ми можемо запропонувати для проведення змагань високого міжнародного рівня. І ми про це повинні говорити, повинні нагадувати нашим чиновникам. Але поки у нас є Палац спорту і дві важливі події. Зі свого боку зазначу, що ми не можемо перенести терміни проведення чемпіонату, − а це 22-28 квітня 2017 − ми не можемо перенести чемпіонат в інше місто. На сьогоднішній день альтернативи Палацу спорту немає", - резюмував він.