ua en ru

Чим успішнішою буде євроінтеграція України, тим сильнішим буде тиск з боку Росії , - польський експерт

До підписання Угоди про Асоціацію з ЄС політичний та економічний тиск Росії на Україну не ослабне. Після торговельної війни такий тиск стало виражатися і в тому , що з Росії надходять негативні прогнози щодо розвитку української економіки, фінансової системи. Таку думку висловив Аркадіуш Сарна, експерт з українських питань Центру Східно-Європейських досліджень OSW ( Польща ) , передає телеканал БТБ .

«Зараз ніхто сильно не очікує позитивних оцінок і прогнозів про ситуацію в українській економіці і фінансовому секторі через те , що зараз один негатив з боку Росії щодо цих прогнозів. І я думаю , що він буде тривати аж до Вільнюського саміту. І даний негатив буде тим сильніше , чим краще будуть перспективи підписання Вільнюських договорів», - сказав Аркадіуш Сарна .

Він зазначив, що хоча Росія і намагається донести інформацію про те, що Україні буде краще в М , ніж в ЄС, це не зовсім відповідає дійсності. У той же час, останні провокації Кремля проти України, на думку польського експерта , стануть лише додатковим стимулом для зближення Києва і Брюсселя.

«З боку російських структур і політиків ми чуємо тільки негативні прогнози про те, що буде з Україною після підписання договору з Євросоюзом. Так що самі російські чиновники прямо висловлюють думку про позицію російської держави і російської влади, що Україні в Європі буде погано, а добре тільки в Митному союзі. Для самої України це має стати імпульсом для якнайшвидшого зближення з Європою. Росія сама зараз відкрито демонструє , що навіть у Митному союзі Україні не слід очікувати безхмарних перспектив», - сказав Аркадіуш Сарна.