ua en ru

Чехія закликає Януковича негайно припинити насильницькі дії міліції

Міністерство закордонних справ Чехії шоковане новим спалахом насильства в Києві та закликає Президента Віктора Януковича негайно припинити насильницькі дії міліції щодо учасників Євромайдану.

Міністерство закордонних справ Чехії шоковане новим спалахом насильства в Києві та закликає Президента Віктора Януковича негайно припинити насильницькі дії міліції щодо учасників Євромайдану. Про це йдеться в заяві чеського МЗС щодо нової ескалації ситуації в Києві.

"Ми закликаємо уряд і Президента негайно припинити насильницькі дії міліції та злочинних угрупувань, які під їх захистом нападають на демонстрантів і журналістів", - наголошується в заяві.

Чехія констатує, що більшість протестуючих в Києві не вдається до насильства. "А міліція повинна бути навчена протистояти провокаторам", - стверджує чеський МЗС.

"Ми також закликаємо до реального діалогу з представниками парламентської та суспільної опозиції, чого поки що, на жаль, не сталося. Результатом має стати забезпечення компромісного формування тимчасового перехідного уряду, який почне необхідні політичні та економічні реформи. Саме такого уряду Чехія готова надати всю необхідну допомогу та підтримку", - наголошується в заяві.