ua en ru

Чехія може допомогти Україні навчати та тренувати військових, - Муженко

Чехія може допомогти Україні навчати та тренувати військових, - Муженко Фото: в четвер, 9 червня в Чехії відбулося засідання начальників генеральних штабів армій країн "Вишеградської четвірки"

Україна може запропонувати європейським країнам "обмін досвідом, здобутим у протистоянні з російською агресією"

Чехія може надати Україні допомогу у навчанні й тренуванні українських військових на базі у Вішкові. Про це у четвер, 9 червня, заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, пише "Радіо Свобода", посилаючись на чеські ЗМІ.

Про можливість співпраці між Україною і Чехією заявив і начальник Генерального штабу армії Чехії Йозеф Бечварж.

Як повідомив Муженко, напрям, за яким може розвиватись співпраця між українською армією та збройними силами країн "Вишеградської четвірки" є "реформа логістичного забезпечення Збройних сил України".


Зі свого боку, Україна може запропонувати європейським країнам "обмін досвідом, здобутим у протистоянні з російською агресією".

До слова, 9 червня у чеському Валечі відбулося засідання начальників генеральних штабів армій країн "Вишеградської четвірки", під час якого керівники генеральних штабів армій Польщі, Угорщини, Чехії та Словаччини обговорювали питання співпраці з Україною.

Зокрема, йшлося про залучення України до першої бойової групи (Battle Group EU), до якої входять країни "Вишеградської четвірки".

Нагадаємо, Україна приєдналася до угоди бойової тактичної групи ЄС.