ua en ru

Чехія підтримує Україну у боротьбі за відновлення територіальної цілісності

Чехія підтримує Україну у боротьбі за відновлення територіальної цілісності Фото: зустріч Ірини Геращенко і Мілуше Горської (iportal.rada.gov.ua)

Перший замголови Сенату Парламенту Чехії відзначила важливість активізації міжпарламентського діалогу

Чехія підтримує Україну у боротьбі за відновлення територіальної цілісності. Про це заявила перший заступник голови Сенату Парламенту Чехії Мілуше Горська, передає прес-служба Верховної ради України.

Так, 13 вересня Горська зустрілася з першим заступником голови парламенту України.

"Під час зустрічі було обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, у галузі культури, освіти та гуманітарної взаємодії", - сказано у повідомленні.

Перший віце-спікер ВР висловила вдячність Чехії за продовження санкцій проти Російської Федерації. Геращенко зазначила, що Україна виступає за активізацію культурно-гуманітарного діалогу з Чеською республікою.

"У свою чергу Мілуше Горська запевнила у подальшій підтримці України у боротьбі за відновлення територіальної цілісності, а також відзначила важливість активізації міжпарламентського діалогу", - зазначається у повідомленні ВР.

Нагадаємо, у кінці серпня глава чеського уряду і лідер руху ANO Андрій Бабіш заявив, що Чехія не прийме жодного біженця, який прибув до Євросоюзу через Середземне море, оскільки приймає людей з України.

Як писало РБК-Україна раніше, президент Чеської республіки Мілош Земан заявив, що Чехія повинна ініціювати обговорення зняття санкцій ЄС з Росії на засіданні Європейської ради.