ua en ru

Чехія депортує нелегальних українських працівників інтернет-магазину

Чехія депортує нелегальних українських працівників інтернет-магазину Фото: з Чехії депортують групу українців

Це наразі наймасовіше затримання нелегальних працівників однієї фірми в Чехії

Празьке управління поліції у справах іноземців (Чехія) вирішило депортувати 74 із 85 затриманих на робочому місці іноземців, більшість з яких - громадяни України. Про це повідомила поліція Чехії, передає "Радіо Свобода".

Видання зазначає, що працівників затримали у результаті облави минулого тижня на складі чеської продуктової інтернет-крамниці Rohlik. Речник поліції Томаш Гулан повідомив, що це наразі наймасовіше затримання нелегальних працівників у одній фірмі.

Водночас у крамниці стверджують, що закону не порушили і що чеське законодавство передбачає право іноземців з-поза меж Євросоюзу і з правом на працю в інших країнах-членах ЄС короткий час працювати і в Чехії, якщо іноземний працедавець направив такого працівника у відрядження до іншої країни.

Проте, як повідомив виданню, президент чеської Асоціації агентств працевлаштування Радован Буркович, цього разу українці й інші іноземці стали жертвами порушення чеського законодавства з боку компанії, де вони працювали, по суті, нелегально.

Як пояснив Буркович, польська фірма, яка нібито послала працівників у відрядження до Чехії працювати на продуктовому складі, не мала на це права, оскільки числиться будівельною.

Нагадаємо, Європейське поліційне агентство повідомило про викриття мережі нелегального перевезення громадян України до Великої Британії та Ірландії.