ua en ru

У ЄС викрили мережу нелегального перевезення українців до Британії

У ЄС викрили мережу нелегального перевезення українців до Британії Фото: Європол повідомив про викриття мережі перевезення нелегальних мігрантів з України

Трудові мігранти в’їжджали до Польщі за туристичними візами, а далі виїздили до інших країн за підробними документами

Європейське поліційне агентство (Європол) повідомило про викриття мережі нелегального перевезення громадян України до Великої Британії та Ірландії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У результаті операції Національної поліції Іспанії і Прикордонної служби Польщі разом із Європейським центром у справах нелегального перевезення мігрантів Європолу і правоохоронців ще низки країн заарештовано понад 100 осіб, яких підозрюють у підробці офіційних документів і сприянні нелегальній імміграції", - йдеться у повідомленні.

У Європолі стверджують, що міграційні потоки українців сягнули піку після кримської кризи і стали метою кримінальних організацій, які надавали мігрантам "комплексне обслуговування", включно з підробленими документами (візами й паспортами), а також з квитками на літак чи житлом у транзитних країнах.

Як зазначається, українські мігранти в’їжджали до Польщі за туристичними візами, а далі переправлялися до інших країн за підробними документами - посвідченнями особи громадян Польщі чи паспортами громадян країн Балтії.

Нагадаємо, у Польщі зараз працює близько мільйона громадян України, оскільки зниження рівня безробіття у країні примушує польських працедавців все частіше шукати працівників за східним кордоном, у першу чергу в Україні.