ua en ru

У Чехії знову протестували проти президента країни і міністра фінансів

У Чехії знову протестували проти президента країни і міністра фінансів Фото: протести в Чехії

Найбільше протестувальників зібралися на головній площі столиці Праги

У середу, 18 травня, в Празі і ряді інших міст Чехії в черговий раз відбулися демонстрації проти президента Мілоша Земана і голови руху "ANO" ("ТАК"), міністра фінансів Андрія Бабіша. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з інформацією видання, найбільше (кілька тисяч демонстрантів) зібралося на головній Вацлавській площі столиці Праги. При цьому демонстранти тримали в руках транспаранти із закликами до відставки Земана. Також люди вимагали від політика і другого найбагатшого чеського олігарха Бабіша вести прозору підприємницьку діяльність.

Після закінчення акції на Вацлавській площі демонстранти вирушили маршем на Празький Град - резиденцію чеських президентів. Однак, як зазначається, на цьому тижні Земан перебуває з робочим візитом у Китаї. Протестувальники скандували заклики "Земан, у відставку!" і виконали національний гімн Чехії.

Крім цього, демонстрації проти влади Чехії пройшли в семи інших містах країни - це Брно, Оломоуц, Ліберець, Чеське-Будейовіце, Острава, Градец-Кралове, Угерске-Градіштє. У цих містах люди також вимагали відставки президента Земана і виступали проти впливу олігархів на політику, а також повсякденне життя країни.

У протестах взяли участь відомі чеські актори, письменники, студентські активісти.

Нагадаємо, минулого тижня у Чехії теж пройшли багатотисячні демонстрації за відставку президента і міністра фінансів.