ua en ru

У Чехії повідомили про викриття трьох російських шпигунів

Чеські спецслужби запідозрили трьох співробітників російського посольства в Празі в шпигунстві, в результаті чого ті були змушені покинути країну, передає місцевий тижневик Respekt.

Як пише видання, минулого року Служба інформації і безпеки (СІБ) провела операцію, яка завершилася «дипломатичним конфліктом» між Прагою і Москвою.

Тижневик зазначає, що спецслужби запідозрила трьох працювали в Чехії російських дипломатів у шпигунстві, в результаті чого ті були змушені залишити країну.

Щоб уникнути ескалації конфлікту, Прага не вислала російських дипломатів з країни, а просто не продовжила їм дозволу на перебування в країні. Таким чином, за даними видання, була нібито зірвана операція Москви, яка могла загрожувати безпеці Чехії.

Штат співробітників російського посольства в Празі останнім часом значно розширений, відзначає видання, за даними якого, в даний час там працює до 125 співробітників. Це значно більше, ніж в посольствах інших країн в Чехії.

Нагадаємо, на початку березня Служба безпеки України (СБУ) затримала в Станиці Луганській російського шпигуна Головного розвідувального управління Міністерства оборони Російської Федерації.

За матеріалами: Respekt