ua en ru

У Чехії відкривається Центр боротьби з тероризмом і гібридними зарозами

У Чехії відкривається Центр боротьби з тероризмом і гібридними зарозами Фото: у Чехії посилюють боротьбу з російською пропагандою

Співробітники CTHH будуть викривати фейкові новини, щоб перешкодити їх широкому поширенню

У Празі (Чехія) з січня 2017 року почне працювати Центр боротьби з тероризмом і гібридними погрозами (CTHH). Про це повідомляє DW.

Завданням центру буде боротьба проти "пропаганди зовнішніх сил". У CTHH будуть працювати 20 осіб. Вони будуть підкорятися міністерству внутрішніх справ Чехії і вестимуть спостереження за підозрілими публікаціями в інтернеті. Також CTHH буде викривати фейкові новини, щоб перешкодити їх широкому поширенню.

За словами міністра внутрішніх справ Чехії Мілана Хованеца, співробітники центру вже через кілька хвилин після появи фейків в Інтернеті зможуть повідомити про дезінформації і внести необхідні уточнення.

Як повідомляють в празькому аналітичному центрі "Європейські цінності", останнім часом вплив ЗМІ, підконтрольних російській державі, збільшується.

CTHH - тільки частина масштабного проекту чеського уряду по обороні від кібератак. У Національному центрі кібербезпеки працюють сьогодні 42 офіцера. Вже до кінця 2017 року вони повинні переїхати в новий офіс в місті Брно, розрахований на 400 осіб, відзначає видання.

Нагадаємо, Порошенко обмежив доступ іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.