ua en ru

У Чечні запобігли замаху на Кадирова, - джерело

У Чечні запобігли замаху на Кадирова, - джерело Фото: Рамзан Кадиров

Інформація про замах в Чечні ретельно приховувалася

На початку літа 2016 року в Російській Федерації запобігли замаху на главу Чечні Рамзана Кадирова. Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на джерело.

Як повідомляється, на початку нинішнього літа з Чечні, за різними джерелами, стали надходити відомості про затримання одразу кількох десятків людей. Наголошується, що всі джерела видання оперували словом "змова".

"Інформація в самій республіці ретельно приховувалася, що типово для всіх реальних замахів на Кадирова. Але навіть уривчасті факти свідчили нехай і про невдалу, але наймасштабнішу за всю історію правління Рамзана Кадирова спробу. Переважна більшість змовників - молодь з тейпа Беной: привілейована, облагодіяна, своя", - йдеться в повідомленні.

Замах готувався в селі Беной, в резиденції, в якій зазвичай зупиняється Кадиров, коли приїжджає в високогірне село. В резиденції була закладена вибухівка.

Наголошується, що змова була розкрита випадково. Інформацію про заговорщиків, імовірно, видав двоюрідний брат керівника адміністрації глави регіону Іслама Кадирова - Валід.

За однією з версій, його номер був отриманий у ході дослідження телефонів двох терористів, які загинули 9 травня на КПП-138 на в'їзді в Грозний. За іншою версією, Валід викрав у свого брата секретний номер телефону глави Чечні і передав Ямадаєвим. Валід є по одній лінії родичем Кадирових, з іншого - братів Ямадаєвих, відзначає видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що серед журналістів, які висвітлювали експедицію чеченського спецназу в Арктиці, були співробітники закордонних спецслужб.