ua en ru

У Інгушетії невідомі в масках напали на правозахисників і журналістів

У Інгушетії невідомі в масках напали на правозахисників і журналістів Фото: в Інгушетії невідомі спалили мікроавтобус та увірвалися в офіс правозахисніків

За один вечір було скоєно два напади на інгушських правозахисників

В інгушському Карабулаці (Російська Федерація) озброєні люди напали на штаб-квартиру правозахисників зведеної мобільної групи "Комітету із запобігання тортурам" (КПП). Про це повідомив юрист КПП Дмитро Утукін у witter, передає РБК.

Утукін розповів, що бачив на камерах відеоспостереження, як озброєні люди під’їхали до штаб-квартири на п'яти машинах, один з них вимкнув камеру відеоспостереження, встановлену в під'їзді, а троє інших залізли в приміщення через вікно.

"Люди в камуфльованому одязі в масках, озброєні автоматичною зброєю", - описав нападників юрист.

З його слів, вони намагалися вибити металеві двері, а потім вивели з ладу всі камери відеоспостереження, встановлені в квартирі.

Інцидент в Карабулаці - вже другий напад на правозахисників за вечір середи, 9 березня.

Раніше на кордоні Чечні та Інгушетії невідомі люди в масках напали на мікроавтобус з журналістами з "Медіазони" і The New Times з Швеції і Норвегії, а також правозахисниками КПП і побили їх.

Зі слів кореспондента "Медіазони" Єгора Сковороди, тільки-но правозахисники і журналісти в'їхали в Чечню, їхній мікроавтобус підрізали кілька легкових автомобілів невідомих марок, з яких вийшло більше десяти осіб у масках і з палицями.

"Вони підбігли до нашої машини і почали бити палицями по ній, вигукуючи "Виходьте, терористи". Потім вони викинули нас на узбіччя і почали бити вже там. У результаті вони спалили нашу машину і поїхали в Чечню", - розповів кореспондент.

Сковорода також повідомив, що практично всі, хто був у мікроавтобусі, отримали травми. У самого журналіста підозра на перелом руки, сильно постраждала журналістка зі Швеції, у якої порізана нога".

У Інгушетії невідомі в масках напали на правозахисників і журналістів

Фото: нападники спалили мыкроавтобус

Разом з мікроавтобусом згоріли особисті речі і документи правозахисників і представників ЗМІ.

Журналістів з Норвегії та Швеції, юриста КПП і водія згорілого мікроавтобуса доставили у Сунженську центральну районну лікарню.

Нагадаємо, у військової частини, розквартированої в чеченському селі Хорта (РФ) 25 лютого сталася масова бійка.