ua en ru

Чечоткін розповів про завдання підрозділів ДСНС в районі проведення АТО

Чечоткін розповів про завдання підрозділів ДСНС в районі проведення АТО Фото: Микола Чечоткін (mns.gov.ua)

В зоні АТО співробітники ДСНС проводять роботу по розмінуванню

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін розповів про завдання, які підрозділи відомства виконують в районі проведення АТО. Про це він розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ".

"У нас там працює зведений загін, який займається питаннями розмінування територій, інженерного обладнання оборонних рубежів. Наші підрозділи, які дислокуються на території Донецької і Луганської області, найчастіше працюють на лінії зіткнення, під обстрілом гасять пожежі після обстрілів, які ведуть бойовики. Виїжджають в бронежилетах, касках", - заявив він.

Крім того, за словами Чечоткіна, в зоні АТО співробітники ДСНС проводять роботу з розмінування територій і об'єктів інфраструктури.

"У нас колосальний обсяг виконаної з розмінування територій і об'єктів інфраструктури. Більше 132 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів ми знешкодили на території Луганської і Донецької області, очистили понад 21 тис. га території", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучили понад 62 тис. боєприпасів.