ua en ru

Чавушоглу заявив про готовність Туреччини битися з військами Асада, якщо вони будуть захищати курдів

Чавушоглу заявив про готовність Туреччини битися з військами Асада, якщо вони будуть захищати курдів Фото: Мевлют Чавушоглу (mfa.gov.tr)

Чавушоглу заявив, що Туреччину "ніхто не зупинить"

Туреччина готова битися з сирійськими урядовими військами, якщо вони виступлять на захист курдських бойовиків в Африні. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє AP.

Як повідомляється, Чавушоглу, виступаючи в столиці Йорданії в Аммані, прокоментував угоду курдських формувань з урядом Дамаска про вхід сирійської армії в Афрін, який за даними сирійських ЗМІ відбудеться "протягом кількох годин". Так, за словами Чавушоглу, Туреччина готова битися з армією президента Сирії Башара Асада, якщо вона буде захищати курдів.

"Якщо прихильників Асада вводять в Афрін для боротьби з терористами PYD/PKK (курдськими бойовиками, - ред.), то проблем не буде. Якщо ж вони спробують захистити терористів від учасників операції "Оливкова гілка" (військова операція Туреччини в сирійському Африні, - ред.), то можу чітко заявити: нас ніхто не зупинить", - цитує Чавушоглу турецьке агентство "Анадолу".

Зазначимо, Туреччина почала військову операцію "Оливкова гілка" в сирійському Африні 20 січня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що курдські формування і уряд Дамаска домовилися, що сирійська армія увійде в регіон Афрін, щоб допомогти відбити турецький наступ.