ua en ru

Чавес: Посольство Венесуели в Лівії пограбували невідомі

На посольство Венесуели в Лівії напали невідомі. Про це повідомив Президент Венесуели Уго Чавес. Він зазначив, що, за повідомленнями джерел в Тріполі, "все розграбовано". Безумство, що має місце на вулицях лівійської столиці, не висвітлюється міжнародними журналістами, також заявив Президент, передає Associated Press.

Чавес серйозно побоюється, що лівійський сценарій "очікує і Сирію". В той же час, лідер Венесуели сподівається, що Китай і Росія, як постійні члени Ради Безпеки ООН, перешкодять цьому.

Також Чавес висловив думку, що з падінням уряду лідера країни Муаммара Каддафі криза в Лівії не закінчиться. Він відзначив, що складнощі тільки почнуться. "Трагедія в Лівії тільки починається", - упевнений венесуельський лідер. За його словами, США і країни Європи гідні осуду за те, що роблять нальоти на територію Лівії за допомогою військ НАТО і саме вони розвалили країну".

Чавес - один з самих ярих захисників Каддафі під час лівійського конфлікту.

Нагадаємо, після взяття резиденції Каддафі бунтівники практично повністю контролюють столицю Лівії, м.Тріполі. Проте, за свідченнями очевидців, окремі осередки опору в місті залишаються. Тривають бої і в невеликих містах на захід і схід від столиці, де прихильники Каддафі чинять опір опозиції.