ua en ru

Приватна фірма не повернула державі 26 вертольотів Міноборони і МВС, - Чорновіл

Приватна фірма досі не повернула державі 26 вертольотів Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ України.

Приватна фірма досі не повернула державі 26 вертольотів Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ України. Про це повідомила урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл, передає кореспондент РБК-Україна.

"В 2003 р. 16 вертольотів Міноборони і 10 вертольотів МВС було віддано в оренду приватному підприємству "Українські вертольоти". Тобто разом було віддано 26 вертольотів", - сказала Чорновіл.

Вона наголосила на тому, що згідно договору про оренду за наявності форс-мажорних обставин приватна фірма має повернути державі вертольоти протягом 15 днів. Крім того, згідно договору "Українські вертольоти" мають встановити за власний рахунок на вертольоти спеціальне обладнання.

"Ми бачимо, що пройшло вже більше як 15 днів, але досі цих вертольотів ніхто не повернув... Фактично керівництво цієї приватної фірми "Українські вертольоти" можна прирівняти до сепаратистів", - сказала Чорновіл.

За її словами, приватна фірма пояснює, що вертольоти задіяні в місіях ОНН.

"Це проблема цієї приватної фірми, нехай купує інші вертольоти", - додала вона, наголосивши, що компанія досі не заплатила штрафу за те, що вчасно не повернула державі вертольоти.