ua en ru

Частину акцій нового холдингу VimpelСom закладуть Банку розвитку.

Частина акцій VimpelСom Ltd., об'єднуючою активи російської Altimo і норвезької Telenor, може опинитися в заставі у російського Банку розвитку, пише РБК daily. Компанія Eco-Тelecom, підконтрольна російській Altimo і що є крупним кредитором ВЕБа, надасть банку пакет акцій, еквівалентний 44% "ВимпелКома", як забезпечення по кредиту. До кінця осені Altimo належить виплатити банку близько 1,5 млрд дол.

Забеспечувач по кредиту компанії Eco-Тelecom стане недавно створений холдинг VimpelСom Ltd. Депозитарні розписки холдингу будуть передані в заставу банку відразу після того, як VimpelСom проведе лістинг на біржі. Раніше забезпеченням по кредиту компанії перед Банком розвитку були 44% акцій російського оператора "ВимпелКом". Ці акції були закладені як забезпечення по кредиту в 1,5 млрд дол., отриманому компанією в Банку розвитку. У заставі у ВЕБа в даний час знаходиться 18,964 млн звичайних і 6,426 млн привілейованих голосуючих акцій "ВимпелКома".

Фактично ці гроші знадобилися компанії, щоб провести реструктуризацію вже наявної заборгованості. У 2007 р. Altimo привернула кредити в Deutsche Bank у розмірі 2 млрд дол., які були використані на інвестиційні цілі компанії в Росії і країнах СНД. Кредити також були видані під заставу пакета акцій "ВимпелКома", що належав Altimo. Невиплата по заборгованості загрожувала переходом майже половини акцій російського оператора до Deutsche Bank. Компанія надала до погашення чверть суми, останнє перепозичила у ВЕБ. Представники ВЕБ і Altimo утрималися від коментарів.