ua en ru

Частина журналістів не потрапили на брифінг Шокіна з-за блокування ГПУ нардепами Ляшко

Частина журналістів не потрапили на брифінг Шокіна з-за блокування ГПУ нардепами Ляшко Фото: нардепи з Радикальної партії Ляшка блокували ГПУ

Шокін пообіцяв викликати на допит Ляшка

Частина журналістів не змогли потрапити на брифінг генерального прокурора України Віктора Шокіна з-за блокування будівлі Генеральної прокуратури України (ГПУ) народними депутатами з Радикальної партії Олега Ляшка. Про це повідомив перед початком заходу представник ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, склалася ситуація, що народні депутати від Радикальної партії на чолі з Олегом Ляшко блокують вхід в будівлю ГПУ, тому не всі журналісти змогли потрапити на брифінг (генпрокурора Шокіна, - ред.)", - повідомив перед початком заходу представник ГПУ.

При цьому народний депутат України від Радикальної партії Андрій Лозовий, що нардепів не пускають в будівлю Генпрокуратури по команді начальника Управління державної охорони Валерія Гелетея. За деякими даними, це пояснювалося появою повідомлення про мінування будівлі ГПУ.

До такого дна не опускався навіть Янукович...Стоїмо під ГПУ.Начальник УДО Гелетей дав команду своїм підлеглим заблок...

Posted by Андрій Лозовий on 28 июля 2015 г.

При цьому, коли під час брифінгу в Шокіна запитали про мінування, генпрокурор повідомив, що нічого про це не знає. У відповідь на твердження журналістів, що Ляшко нібито не пускають в будівлю ГПУ, Шокін пообіцяв розібратися з цим питанням. Він також пообіцяв викликати Ляшко на допит.

"Ляшко сьогодні має прийти на допит в ГПУ, я обіцяв особисто допитати його", - відзначив Шокін.

Пізніше нардепи від Радикальної партії вирішили перенести свою акцію з-під стін ГПУ з-за дощу.

Щойно прийняли рішення перенести акцію через дощ, аби люди не похворіли,якщо ці подонки поблокували двері і не впускають нікого

Posted by Алексей Ленский on 28 июля 2015 г.

Нагадаємо, Шокін обіцяв додати нові епізоди до подання на арешт депутата Лозового.