ua en ru

Частина зарплати нардепа Винника буде спрямована на примусове погашення боргу

Новокаховський міський суд Херсонської області ухвалив рішення про примусове стягнення з народного депутата, члена парламентського комітету з національної безпеки і оборони Івана Вінника заборгованості в розмірі 335 млн грн. Про це свідчить постанова суду від 27 лютого 2015 р.

У документі наголошується, що нардеп і колишній генеральний директор "Заводу будівельних матеріалів №1" не має банківських рахунків та іншого майна, на яке могло бути звернуто стягнення. Таким чином, оскільки Вінник не погасив заборгованість у добровільно наданий попереднім рішенням строк, Новокаховський судом прийнято рішення про примусове стягнути заборгованості шляхом відрахування 20% від заробітної плати парламентарія. Відповідне розпорядження вже направлено до управління справами Верховної Ради України.

Нагадаємо, що 29 січня 2015 р. Апеляційний суд Херсонської області залишив у силі рішення Новокаховського міського суду Херсонської області про стягнення з Винника заборгованості в розмірі 335 млнгрн. У 2008 р. ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" уклало договір з банком про надання кредиту в розмірі 322 млн грн. Поручителем по кредиту виступив на той момент генеральний директор заводу Іван Винник. З часом кредит перестав обслуговуватися, все майно заводу було переведено на інше підприємство, заборгованість перед державним бюджетом, постачальниками, а також із заробітної плати досягла 10,8 млн грн.

За інформацією ЗМІ, на сьогоднішній день Винник також має заборгованість по особовому кредиту перед банками "Приват", "Укрсоцбанк", компанією "Чумак".