ua en ru

Частина затриманих через заворушення в Одесі етапована до однієї із центральних областей України, - Аваков

Частина затриманих через заворушення в Одесі етапована в одну з центральних областей України, - Аваков

Частина затриманих 2 травня через заворушення в Одесі етапована в одну з центральних областей України. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"42 затриманих 2 травня через заворушення в Одесі вночі етаповані в одну з центральних областей України", - повідомив він.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися звичайні громадяни. У руках багатьох були прапори України, фанати були одягнені в кольори своїх команд. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися молоді люди в масках і з битами. Сталися сутички.

У результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси, за даними міліції, загинули понад 40 осіб, 125 - отримали тілесні ушкодження і госпіталізовані. Серед постраждалих - 21 міліціонер.

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі, затримала понад 160 осіб. Однак 4 травня міліція відпустила 67 затриманих під тиском з боку проросійських активістів.