ua en ru

Частина Луганської області може залишитися без опалення через блокування залізничних шляхів

Частина Луганської області може залишитися без опалення через блокування залізничних шляхів Фото: блокування залізничних шляхів в Луганській області

Загроза того, що частина Луганської області залишиться без світла - велика

Частина Луганської області може залишитися без опалення через блокування залізничних шляхів. Про це заявив радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, повідомляє "112 Україна".

"Перекрили єдину залізничну гілку, яка постачає вугілля на ТЕЦ в місті Щастя. Сама електростанція знаходиться на підконтрольній території, а вугілля можна підвезти тільки з окупованої території. Інших залізничних шляхів немає. Наскільки там вистачить запасів, поки невідомо, але загроза відключення значної частини Луганської області, в тому числі контрольованої нами, є досить серйозною", - сказав Гримчак.

За його словами, блокування залізничних шляхів є кримінальним злочином.

"Ставити Україну під загрозу відключення електроенергії, у багатьох наших будинках, я вважаю, що це неправильно і за це треба нести відповідальність", - додав він.

Варто нагадати, що на даний момент заблокована одна ділянка залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля сіл Гірське і Золоте.

З 15 січня колишні бійці добровольчих батальйонів "Донбас" і "Айдар" на чолі з народним депутатом Семеном Семенченко попереджали про проведення акцій протесту проти контрабанди з допомогою залізничного сполучення через лінію розмежування на території Луганської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що блокування залізничних шляхів в Луганській області залишить без вугілля інші регіони. Крім того, Георгій Тука заявив, що блокування ділянки залізниці може призвести до знеструмлення Луганської області.