ua en ru

Блокування ж/д шляхів в Луганській обл. залишить без вугілля інші регіони, - Гарбуз

Блокування ж/д шляхів в Луганській обл. залишить без вугілля інші регіони, - Гарбуз Фото: Юрій Гарбуз

За словами Гарбуза, блокування несе загрозу енергетичній безпеці країни

Блокада залізничних шляхів в Луганській області залишить без вугілля інші регіони. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

"Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не будо відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України", - підкреслив очільник ВЦА.

Він також нагадав, що правоохоронці Луганської області порушили за цим фактом кримінальне провадження.

"Наголошую, що організаторам "блокади" було офіційно запропоновано виступити у якості спостерігачів на всіх залізничних пунктах пропуску вантажів", - додав Гарбуз.

Щодо блокування залізничної колії на території Попаснянського району Луганської області Переміщення вантажів через пунк...

Опубліковано Yury Garbuz 26 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що блокування ділянки залізниці може призвести до знеструмлення Луганської області.