ua en ru

Частина знайдених ФБР у справі Клінтон документів підроблені, - Reuters

Частина знайдених ФБР у справі Клінтон документів підроблені, - Reuters Фото: Хілларі Клінтон

За зломом систем Демпартії можуть стояти підтримувані російським урядом хакери, щоб підірвати довіру президентських виборів у США

ФБР виявила підроблені документи, які дискредитують кандидата в президенти США Хілларі Клінтон. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

За його словами, у відомство "надійшла скарга про нібито підроблений листі", пов'язаний з виборами. Однак співробітник бюро відмовився від подальших коментарів.

Як розповіли співробітники американської розвідки в особистій бесіді агентству, за зломом систем Демпартії можуть стояти підтримувані російським урядом хакери, щоб підірвати довіру президентських виборів у США.

"Це може включати в себе публікацію фальшивих доказів шахрайства з голосами виборців чи іншу дезінформацію", - вважають американські чиновники.

Перевірка проводиться в рамках розслідування з приводу можливої причетності Росії до ходу виборчої гонці в Сполучених Штатах. ФБР змогло приступити до цієї справи після того, як були знайдені документи сенатора-демократа Тома Карпера з сенатського Комітету внутрішньої безпеки. У цьому листі, який насправді є підробкою, як стверджує співрозмовник агентства, від імені Карпера на адресу Клінтон написано: "Ми не дозволимо вам програти ці вибори".

Нагадаємо, ФБР знайшло нові документи по справі Клінтон.