ua en ru

ЧАЕС у зв'язку з атакою хакерів проводить радіаційний моніторинг проммайданчика в ручному режимі

ЧАЕС у зв'язку з атакою хакерів проводить радіаційний моніторинг проммайданчика в ручному режимі Фото: зона відчуження (РБК-Україна)

Хакери атакували комп'ютери на ЧАЕС і офіційний сайт електростанції

У зв'язку з хакерською атакою на Україну персонал Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) проводить радіаційний моніторинг промислового майданчика в ручному режимі. Про це йдеться в повідомленні Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"У зв'язку з кібератакою не працює сайт Чорнобильській АЕС. Усі технологічні системи станції працюють в звичайному режимі. Через тимчасове відключення системи Windows радіаційний моніторинг промислового майданчика проводиться в ручному режимі. Автоматична система контролю радіаційної обстановки в зоні відчуження працює в звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РНБО посилила контртерористичні заходи у зв'язку з високим рівнем загрози. Зокрема, за результатами наради з керівниками сектору безпеки і оборони, враховуючи високий рівень терористичної загрози, вжито ряд заходів щодо посилення контртерористичного і контррозвідувального режиму в Києві та інших регіонах України.