ua en ru

На ЧАЕС у грудні запустять завод з переробки рідких радіоактивних відходів

На ЧАЕС у грудні запустять завод з переробки рідких радіоактивних відходів Фото: Чорнобильська АЕС (spfu.gov.ua)

Завод розрахований на переробку відходів протягом 20 років

На промисловому майданчику Чорнобильської атомної електростанції в грудні 2017 року планують запустити завод з переробки рідких радіоактивних відходів. Про це йдеться в повідомленні Державного агентства України з управління зоною відчуження в Facebook.

"У грудні 2017 року на проммайданчику ЧАЕС планують ввести в експлуатацію завод з переробки рідких радіоактивних відходів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що на заводі будуть перероблятися рідкі радіоактивні відходи, що накопичилися за час експлуатації, і ті, які утворилися в процесі зняття з експлуатації ЧАЕС, а також експлуатаційні рідкі РАВ об'єкта "Укриття". На даний момент більше 20 тис. кубометрів відходів знаходяться в сховищах. Після переробки їх відправлять на довгострокове зберігання. Завод розрахований на переробку відходів протягом 20 років. Завершення всього обсягу робіт з введення заводу в експлуатацію заплановано на травень 2018 року.

У грудні 2017 року на проммайданчику ЧАЕС планують ввести в експлуатацію завод з переробки рідких радіоактивних відходів...

Опубліковано Державне агентство України з управління зоною відчуження 16 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на ЧАЕС почалися "холодні" випробування сховища СВЯП-2. Дане сховище розраховане на тривале зберігання відходів ядерного палива протягом 100 років.