ua en ru

На ЧАЕС почалися "холодні" випробування сховища СВЯП-2

На ЧАЕС почалися "холодні" випробування сховища СВЯП-2 Фото: почалися "холодні" випробування СВЯП-2 (dazv.gov.ua)

Початок "гарячих" випробувань намічено на грудень цього року

На Чорнобильській атомній електростанції почалися "холодні" випробування сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження на сторінці відомства у Facebook.

"1 серпня 2017 розпочато перший етап комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами ВТВЗ. Роботи проводяться згідно з Програмою випробувань, узгодженої Держатомрегулювання України", - йдеться у повідомленні.

За словами глави агентства, Віталія Петрука, "холодні" випробування є першим етапом на шляху до "гарячих" випробувань, намічених на грудень 2017 року.

"Холодні" випробування - це вихід безпосередньо до проведення "гарячих" випробувань і введення в експлуатації СВЯП-2. Введення в експлуатацію нового сховища підвищить рівень безпеки зберігання відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської станції", - підкреслив він.

За словами Петрука, сховище розраховане на тривале зберігання протягом 100 років. На сьогоднішній день зберігання відпрацьованого ядерного палива здійснюється в сховище відпрацьованого ядерного палива "мокрого" типу (СВЯП-1), термін експлуатації якого завершується у 2025году.

Віталій Петрук: Холодні» випробування - це вихід на пряму до проведення «гарячих» випробувань та введення в експлуатації...

Опубліковано Державне агентство України з управління зоною відчуження 1 серпня 2017 р.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив внесення змін в програму зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.