ua en ru

CБУ направила до суду кримінальну справу щодо розтрати держкоштів екс-посадовцями "Родовід Банку"

Службою безпеки України завершено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього тимчасового адміністратора Публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" Сергія Щербини (99,9% акцій статутного фонду належить державі) у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 КК України, передаэ прес-служба СБУ.

Слідством встановлено, що у 2009 році Щербина, перевищивши свої службові повноваження, уклав угоду з адвокатською компанією про надання правової допомоги та перерахував останній 301,6 млн грн, що спричинило банкові значні матеріальні збитки.
Встановлено також, що за попередньою змовою з директором однієї з комерційних структур та іншими особами, шляхом виготовлення та використання завідомо неправдивих документів під виглядом витрат на оренду та ремонт приміщень будинку в м. Києві, цією посадовою особою було розтрачено державні кошти на суму понад 44 млн грн.
Кримінальну справу сьогодні скеровано до Генеральної прокуратури України для затвердження обвинувального висновку та спрямування до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, Головне слідче управління СБ України у березні закінчило розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно тимчасового адміністратора АТ "Родовід Банк" та директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28 та ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. 14 березня 2011 р. тимчасовому адміністратору банку пред'явлено обвинувачення.