ua en ru

РБ ООН сьогодні почне консультації з питання про визнання незалежності Палестини

Рада Безпеки ООН, як очікується, почне сьогодні консультації з питання про визнання незалежності Палестинської держави, передає радіо "Свобода".

Сполучені Штати раніше заявили, що накладуть вето на можливий проект резолюції з цього питання. Проте палестинці можуть звернутися до Генеральної асамблеї ООН, яка простою більшістю голосів може ухвалити рішення про визнання незалежності - хоча і з обмеженнями. Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман напередодні застеріг ООН від розгляду палестинської заявки, відзначивши, що це буде мати "серйозні наслідки". Ізраїль наполягає на тому, щоб палестинське керівництво вирішувало питання про незалежність в процесі переговорів з владою Ізраїлю.

В Рамаллі на Західному березі Йордану тисячі людей вітали голову Палестинської автономії Махмуда Аббаса, який у п'ятницю подав в ООН запит про визнання незалежності. Аббас вчора вкотре нагадав, що не збирається сідати за стіл переговорів з Ізраїлем, поки не будуть заморожені програми будівництва єврейських поселень на Західному березі Йордану.