ua en ru

CAS опублікував рішення щодо матчу "Маріуполь" - "Динамо"

CAS опублікував рішення щодо матчу "Маріуполь" - "Динамо" Фото: Спортивний арбітражний суд Лозанни (tas-cas.org)

У позові київського клубу відмовлено повністю

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) відхилив позов "Динамо" у справі про зарахування технічної поразки київському клубу за неявку на матч 7 туру української Прем'єр-ліги проти "Маріуполя" 27 серпня 2017 року. Про це повідомляє офіційний сайт суду.

Також рішення суду на своїх сайтах оприлюднили сторону процесу - "Динамо" та Федерація футболу України (ФФУ).

Комісія встановила, що оскільки матчі не були заборонені будь-яким місцевим або державним органом, керівництво Прем'єр-ліги України, з відповідними правилами, може самостійно визначати, чи були обґрунтовані підстави або форс-мажорні обставини для відстрочки або перенесення відповідних поєдинків.

Оскільки "Динамо" не подало жодного запиту в українську Прем'єр-лігу для ухвалення рішення щодо поєдинку, комісія дійшла висновку, що всі апеляції повинні бути відхилені, без необхідності визначати, чи були проблеми з безпекою в регіоні, що послужило вагомою підставою з боку "Динамо", щоб не бути присутнім на матчах.

Разом з тим, комісія також визначила, що ФФУ не зуміло вчасно прояснити ситуацію і комунікація між сторонами була неясною, і, таким чином, виникла плутанина, яка завдала шкоди київському "Динамо". У підсумку, комісія вирішила, що витрати на арбітраж повинні бути розподілені в рівних частках між сторонами.

Матч "Маріуполь" - "Динамо" повинен був відбутися 27 серпня, але київський клуб відмовився відправляти до Маріуполя першу, молодіжну та юнацьку команди через відсутність гарантій безпеки. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ за відмову приїхати на матч зарахував киянам технічну поразку з рахунком 0:3. Апеляційний комітет ФФУ підтвердив це рішення. Після чого "Динамо" звернулося в CAS з апеляцією на це рішення ФФУ.

У турнірній таблиці чемпіонату України динамівці йдуть другими, відстаючи від лідируючого донецького "Шахтаря" на три очки.

Нагадаємо, футбольний клуб "Маріуполь" висунув фінансові претензії київському "Динамо" за неявку на матч.