ua en ru

Cargill зацікавлена у прозорому розслідуванні банкрутства "Дельта-банку", - експерт

Американська компанія "Каргілл" (Cargill), яка є одним з акціонерів збанкрутілого "Дельта-Банку", обрала правильну стратегію невтручання в піар-війну. Такої думки дотримується імідж-консультант Руслан Павленко.

На його думку, в умовах, коли у численних публікаціях єдиним виходом із ситуації прописувалася націоналізація "Дельта-банку" та перекладання фінансових втрат на загальнонаціональний бюджет, репутація "Каргілл", - компанії зі світовим ім'ям, - в Україні була під великим питанням.

"Реальні учасники банківського і сільгоспринку знають ділові якості "Каргілл", як і керівництво країни. Вступати в мас-медійну полеміку, - "ми їм, а вони нам", - було контрпродуктивно. Особливо враховуючи відсутність загальнодовірчих громадських фігур, журналістів, які могли виступити вихідною точкою реальної оцінки. Без цього, "Каргілл" би скотилася у чвару з Лагуном (Микола Лагун, керуючий власник банку, - ред.). А це не рівень "Каргілл", - зазначив експерт.

За словами Павленка, компанія витримала правильну паузу - днями генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу щодо процедури банкрутства "Дельта Банку".

Нагадаємо, раніше про необхідність правоохоронних органів звернути увагу насамперед на дії керівництва і власників "Дельта-банку" заявляла і громадська організація "Антирейдер". Від імені вкладників банку вона звернулася до народних депутатів із пропозицією створити спеціальну слідчу комісію, яка зробить ситуацію повністю прозорою, і зніме всі питання щодо непричетності або вини Миколи Лагуна.

"Каргілл" перш за все, зацікавлений у тому, щоб було проведено прозоре і відкрите розслідування, - вважає Павленко. "Це правильний хід. І це прописна основа піар-стратегії будь-якої західної корпорації. Тільки так відповідальність за банкрутство "Дельта-банку" понесуть реальні винуватці, а "Каргілл" не буде втягнутий у політичні розбірки напередодні місцевих виборів".

Імідж-консультант впевнений, що на користь "Каргілл" говорить столітній сімейний бізнес. Тільки в Україні компанія працює з 1991 року, і є одним з перших іноземних інвесторів.