ua en ru

Capstone придбає Far West Mining за 756 млн дол через шахти в Чилі

Канадський виробник міді Capstone Mining Corp. погодився купити компанію Far West Mining Ltd. за 725 млн канадських дол. (756 млн дол. США) готівкою й акціями. Згідно із заявою Capstone, таким чином компанія планує потроїти виробництво міді до 2016 р., повідомляє Bloomberg.

Акціонери Far West отримають по 9,19 канадських дол. за кожну акцію. Це означає плюс 20% премії до ціни акцій при закриття торгів на фондовій біржі в Торонто 15 квітня.

Capstone покладає великі надії на мідні, залізні і золоті шахти, якими володіє Far West в Санто-Домінго (Чилі). По завершенні покупки Capstone планує продати свої 30% в чилійському проекті корейській компанії Korea Resources Corp. за 210 млн канадських дол. Таким чином, корейська компанія стане найбільшим акціонером Capstone з 11% акцій. Вона також буде мати право на 50% виробництва міді та заліза на чилійських родовищах Capstone.

"Мідь - єдиний метал, який азіатські компанії не виробляють у достатній кількості на своїй території, і вони змушені імпортувати його. Таким чином, ми вважаємо, що значне зростання продажів міді продовжиться на азіатському ринку і в наступні роки", - заявив головний виконавчий директор Capstone Даррен Пелот.

Capstone сьогодні займається виробництвом міді, срібла, свинцю, золота і цинку на родовищах в Центральній і Латинській Америці. Штаб квартира компанії знаходиться у Ванкувері (Канада).