ua en ru

Cadogan Petroleum придбає у компанії "Надра України" п'ять свердловин за 3,2 млн долларів

Cadogan Petroleum придбає у компанії "Надра України" п'ять свердловин за 3,2 млн дол. у рамках врегулювання суперечки навколо Пирківської площі та Загорянського родовища в Полтавській області, повідомляє британська компанія. Зокрема компанія викупить свердловину Загорянська-3, на якій із 1 серпня 2010 р. ведеться видобуток щодоби 50 тис. куб. м газу та 15 куб. м газоконденсату. На даний час Cadogan орендує цю свердловину у "Надр України".

"Надра України" і "Полтаванафтогазгеологія" звернуться до Вищого адміністративного суду України із проханням припинити провадження у справах про права власності на спеціальні дозволи щодо цих ділянок надр. Угода між компаніями вимагає схвалення суду. Слухання призначено на 6 жовтня ц.р.

Нагадаємо, в 2008 р. компанія "Надра України" повідомила, що за рішенням суду ліцензії на Пирківську площу і Загорянське родовище компаній ТОВ "Астрогаз" і ТОВ "Астроінвест Енерджі", засновником яких є Сadogan Petroleum Plc, визнані недійсними. Права на розробку родовищ повернуто дочірньому підприємству "Полтавнафтогазгеологія" НАК "Надра України".