ua en ru

Колишній президент США звинуватив РФ в підриві американської демократії

Колишній президент США звинуватив РФ в підриві американської демократії Фото: Білл Клінтон (flickr.com/troendle)

Білл Клінтон також звинуватив Росію у поширенні фейків у ЗМІ

Росія атакує систему демократії США. Про це заявив колишній американський президент Білл Клінтон, передає CBS News.

"Сьогодні тривають серйозні суперечки про те, що потрібно штату Нью-Джерсі і в цілому по всій Америці для того, щоб іти вперед. Більшість порушених тем стосується всіх актуальних проблем. У нас є проблеми. Політичний курс КНДР - це серйозно. Росія, яка атакує всю нашу систему, - це теж серйозно", - сказав Клінтон.

Також екс-президент США підняв питання про можливе втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році, а також вплив цих спроб на результат голосування.

"Те, що вони насправді намагаються зробити, - це не просто перемогти на одних виборах. Те, що вони дійсно намагаються зробити, - це настільки сильно забруднити джерела інформації, щоб перестала існувати різниця між фактом і вигадкою, правдою і брехнею", - сказав він.

За його словами, така політика призведе до можливого обмеження виборчих прав для деяких категорій людей і демократичних інститутів в цілому.

Нагадаємо, Facebook Messenger використовувався при спробі втручання у вибори президента Сполучених Штатів Америки в 2016 році.