ua en ru

Facebook Messenger використовувався при спробі втручання у вибори президента США

Facebook Messenger використовувався при спробі втручання у вибори президента США Фото: Facebook

Додатком Facebook Messenger користувалося "дуже невелике число" з 470 підозрілих акаунтів

Facebook Messenger використовувався при спробі втручання у вибори президента Сполучених Штатів Америки в 2016 році. Про це заявив керівник Messenger Девід Маркус під час виступу на конференції в Каліфорнії, передає Deustche Welle.

Він зазначив, що деякі з фейковий акаунтів Facebook, які, ймовірно, керувалися з Росії і намагалися вплинути на настрої американців перед президентськими виборами, використовували Facebook Messenger, щоб контактувати з іншими користувачами.

За словами Маркуса, додатком Facebook Messenger користувалося "дуже невелике число" з 470 підозрілих облікових записів, які розміщували політичні рекламні оголошення. У той же час він підкреслив, що в Facebook поки тільки вивчають, як саме міг використовуватися Messenger для впливу на передвиборчу кампанію в США.

Нагадаємо, у вересні директор служби безпеки Facebook Алекс Стамос заявив, що близько 470 облікових записів в Facebook, які ймовірно пов'язані з РФ, за останні два роки витратили 100 тис. доларів на тисячі оголошень у соцмережі, які рекламують соціальні й політичні повідомлення.