ua en ru

Колишній нардеп Крючков вийшов з німецької тюрми

Колишній нардеп Крючков вийшов з німецької тюрми Фото: Дмитро Крючков (nabu.gov.ua)

Крючков 17 травня вийшов з в'язниці Мюнхен-Штадельгайм під заставу 100 тис. євро

Розшукуваний Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) колишній депутат Верховної ради від Блоку Юлії Тимошенко Дмитро Крючков у четвер, 17 травня, вийшов з в'язниці Мюнхен-Штадельгайм під заставу. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі Мюнхена, яка координує питання екстрадиції Крючкова за запитом України, передає Deutsche Welle.

Повідомляється, що районний суд у місті Розенгайм за письмовою процедурою протягом наступних місяців буде розглядати питання про екстрадицію Крючкова.

За даними прокуратури, Крючков вийшов на волю до завершення судових процедур під заставу в 100 тис. євро.

Крім того, у прокуратурі повідомили, що українець здав закордонний паспорт і підписав зобов'язання не залишати межі Німеччини. Мюнхенська прокуратура вже отримала необхідні для екстрадиції документи, які незабаром будуть направлені в суд.

Нагадаємо, згідно з повідомленням НАБУ, затримання Крючкова сталося 14 квітня.

Як відомо, в 2016 році колишній депутат Верховної ради України Крючков був оголошений в розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії "Запоріжжяобленерго", в якій понад 60% акцій належить державі. За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали збитків на загальну суму понад 346 млн гривень.