ua en ru

Колишній голова Федерації футболу Грузії придбав у власність голландський клуб "Вітес"

Голландський футбольний клуб "Вітес" опинився в руках колишнього президента Федерації футболу Грузії Мераба Жорданії, повідомляє РБК із посиланням на телекомпанію "Руставі-2". Клуб останнім часом відчував серйозні фінансові проблеми. Нове керівництво поставило перед ним завдання стати за три роки чемпіоном Голландії.
М.Жорданія, що заявив напередодні про придбання 100% акцій цього клубу, має намір незабаром переселитися до Голландії, щоб керувати "Вітесом" в якості нового президента клубу.
У грузинських футбольних колах циркулюють припущення про те, що М.Жорданія побоюється відновлення переслідувань з боку грузинської влади, які кілька років тому добилися його відставки з посади голови Федерації футболу, а потім заарештували за звинуваченням в корупції. М.Жорданія був звільнений лище після сплати застави, передбаченої процесуальною угодою. Сума ця склала 750 тис. ларі, або майже 500 тис. дол.
За словами самого М.Жорданії, голландський "Вітес" він придбав на власні гроші. Проте грузинські експерти повідомляють, що кошти йому надав давній друг - російський мільярдер Роман Абрамович, що володіє англійським "Челсі".
Раніше М.Жорданія в якості президента керував тбіліським клубом "Динамо", який при ньому нерідко ставав чемпіоном країни.