ua en ru

Колишні глави розвідки Британії: вихід країни з ЄС робить її більш вразливою для терористів

Колишні глави розвідки Британії: вихід країни з ЄС робить її більш вразливою для терористів Фото: також держава ризикує ослабити обмін оперативною інформацією між Великобританією і сусідніми країнами

Серед інших загроз, з якими буде складніше впоратися - "відроджена Росія"

У разі виходу Великобританія з Євросоюзу, країна стане більш вразливою для терористів. Про це заявили колишній голова служби зовнішньої розвідки МІ6 Джон Сойерс і екс-керівник служби безпеки МІ5 Джонатан Еванс для Sunday Times.

За їх словами, вихід Британії з ЄС "призведе до нестабільності на всьому континенті", а також посилить поточні проблеми, пов'язані з "економічними труднощами, міграційною кризою і відродженою Росією".

Крім цього, існують ризики ослаблення обміну оперативною інформацією між Великобританією і сусідніми країнами.


"Боротьба з тероризмом-це командна гра, і ЄС - найкраща основа для цього. Жодна країна не може досягти успіху (в боротьбі з тероризмом) самостійно", – заявив розвідники.

Еванс і Сойерс також зазначили, що вихід з ЄС однією з основних європейських військових держав може вибити з колії весь союз.

"На нашу думку, існує реальна небезпека того, що така дестабілізація може з часом призвести до розділення ЄС і поверненню нестабільності на континент", — зазначили вони.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, членство Британії в ЄС готові підтримати 42% жителів країни.