ua en ru

Колишнього правоохоронця засуджено на 7 років за корупцію

Колишнього правоохоронця засуджено на 7 років за корупцію Фото: суд (УНІАН)

Колишній міліціонер з Кіровоградської області був затриманий на хабарі

Устинівський районний суд Кіровоградської області засудив колишнього міліціонера до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна і позбавленням звання майора міліції. Про це повідомляє пресс-служба Генпрокуратури.

Повідомляється, що прокуратура Кіровоградської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо колишнього правоохоронця, який звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) КК України.

Прокуратура в суді довела, що обвинувачений, перебуваючи на посаді керівника райвідділу міліції, вимагав та отримав 7,5 тис. гривень неправомірної вигоди за непритягнення особи до кримінальної відповідальності та позитивний розгляд питання про повернення вилученого транспортного засобу.

Злочинні дії хабарника було викрито прокуратурою спільно зі Службою безпеки України в кінці жовтня 2015 року. В даний час вирок суду не вступив у законну силу і може бути оскаржений в апеляційному по ряду.

Нагадаємо, раніше в Житомирській області поліція затримала місцевого голови сільської ради під час отримання хабара.