ua en ru

БЮТБ збирає підписи щодо неправомірних дій міліції в День Незалежності, - Турчинов

Народні депутати з фракції БЮТБ збирають підписи для порушення кримінальної справи проти працівників міліції та високопосадовців, які перешкоджали проведенню мирної ходи на День Незалежності. Про це повідомив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз депутати фракції "Батьківщина" збирають підписи щодо порушення кримінальної справи проти працівників міліції та високопосадовців, які давали наказ блокувати мирну ходу по вулиці Володимирській. Це є порушенням конституційних прав громадян, порушенням українського законодавства. Також вони збирають підписи щодо порушення кримінальних справ проти тих працівників міліції, які давали наказ використовувати засоби, зокрема сльозогінний газ, проти мирної ходи", - сказав Турчинов.

Крім того, він зазначив, що надіється на те, що сьогодні потрібні підписи будуть зібрані та передані або до Генпрокуратури, або до Верховної Ради з вимогою створення слідчої комісії щодо злочинних дій МВС та тих, хто віддавав МВС накази.