ua en ru

БЮТБ: Підвищення тарифів на газ для населення - обіцянка чинного уряду України, а не вимога МВФ

Народний депутат від БЮТ-Батьківщини Сергій Терьохін заявив, що МВФ не вимагає від України підвищувати тарифи на газ для населення на 50%, так як це обіцянка уряду Миколи Азарова, оскільки останній меморандум з МВФ містив таку обіцянку.

"З приводу МВФ пару слів... Більш за те, за два дні, як місія мала закінчитися, чомусь уряд посилає двох міністрів - пана Тігіпко і Ярошенко до Вашингтону для того, щоб вони ще до закінчення місії розібралися... І не вийшло, і не вийде. І не по тій причині, що ви не підняли на 50% газ для населення. Між іншим, люди, щоб ви зрозуміли, це не є вимога МВФ, це є обіцянка уряду Азарова, оскільки ви останній меморандум уклали по останньому траншу за підписом Азарова, де ця обіцянка була. Тому МВФ все рівно, яким чином буде збалансований бюджет держави і НАК "Нафтобазу", - сказав Терьохін і додав, що опозиція піде на співпрацю з урядом, якщо будуть пропозиції.
"Пропонуйте нам співпрацю, ми подивимося, якщо знову таки не буде вихлопу, підемо на співпрацю. Але, знаєте, якогось оптимізму з таких пропозицій в мене не відчувається", - додав Терьохін.