ua en ru

БЮТБ і НУ-НС вимагають проведення позачергового засідання ВР для розгляду ситуації в Донецьку

Фракції БЮТБ та НУ-НС вимагають в середу, 30 листопада, провести позачергове засідання Верховної Ради (ВР) для того, щоб розглянути ситуацію, яка склалась у Донецьку під час розгону наметового містечка чорнобильців. Про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фракції БЮТБ і НУ-НС виходять з ініціативою негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради, розглянути це питання і викликати всіх силовиків і Генеральну прокуратуру зі звітом про події", - сказав Турчинов.

Також він зазначив, що опозиція вимагає негайного детального розслідування цієї справи та притягнення до кримінальної відповідальності керівників обласного рівня, які приймали участь у даних подіях. "У випадку бездіяльності влади, яка може використовувати силові структури для придушення опозиції, ми будемо вимагати відставки всіх силовиків та Генеральної прокуратури", - зауважив Турчинов.

Нагадаємо, що в Донецьку в наметове містечко близько 19:00 27 листопада увірвалися 30 правоохоронців, які, не пред'явивши жодних документів, знесли великий намет. Під час знесення, як передає ВВС, у наметовому містечку утворилася тиснява. Деякі ЗМІ повідомляли про бійку. Натомість обласна міліція твердить, що силового протистояння не було.Як повідомляє міліція, один із учасників протесту, який перебував біля намету МНС, звернувся за допомогою до швидкої і за 10 хвилин помер.