ua en ru

БЮТБ буде перешкоджати прийняттю законопроекту про реформу нафтогазового комплексу України, - Томенко

Фракція БЮТБ не планує брати участь у засіданні парламенту, однак, якщо більшість спробує прийняти законопроект про реформування нафтогазового комплексу України, опозиція прийме рішення про те, як ефективно перешкодити цьому процесу. Про це повідомив віце-прем'єр-спікер Верховною Ради України (ВР), депутат від фракції БЮТБ Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогодні цей законопроект (про реформування нафтогазового комплексу України) у порядку денному не стоїть, а далі ми будемо шукати ті механізми, щоб не допустити цього. Свого часу з ініціативи нашої фракції був прийнятий законопроект і за нього, якщо не помиляюся, проголосували понад 400 народних депутатів... про те, що є речі, які не приватизуються. Серед них - ГТС в тому числі. Тому ми вважаємо, що це замах на національні інтереси України", - сказав Томенко.
За його словами, опозиція готова на "більш радикальні дії". Він також зазначив, що опозиція не буде присутня у залі засідання під час розгляду закону про ринок землі, оскільки це перше читання, і "ми хочемо показати, хто душу, землю і батьківщину продає. Нехай продають без нас, а на друге читання ми активізуємося".
Нагадаємо, У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9429 від 8 листопада 2011 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу. Згідно з текстом проекту закону, реорганізація НАК" Нафтогаз України" і її дочірніх підприємств здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України.