ua en ru

БЮТ підтримає кандидатуру О.Осадчука на посаду члена ЦВК, - С.Соболєв.

Фракція БЮТ підтримає кандидатуру Олександра Осадчука на посаду члена Центральної виборчої комісії (ЦВК) України. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив нардеп від БЮТ Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна. "Наша фракція голосуватиме за призначення Олександра Осадчука членом ЦВК. Наскільки відомо, Президент вніс його кандидатуру і тепер необхідно, щоб це питання було поставлене на голосування", - сказав він.

При цьому С.Соболєв підтвердив, що БЮТ зареєструвала необхідну кількість підписів для проведення 29 січня позачергової сесії Верховної Ради України. "Але, наскільки ми знаємо, спікер Володимир Литвин об'єднав сьогоднішню сесію із нашим завтрашнім засіданням", - сказав він.
Нагадаємо, 26 січня 2010 р. Президент України Віктор Ющенко запропонував ВР призначити членом Центральної виборчої комісії Олександра Осадчука.
19 січня ВР звільнила члена ЦВК Анатолія Писаренка через досягнення ним граничного віку для перебування на держслужбі. 21 січня В.Ющенко вніс у парламент кандидатуру заступника гендиректора Нацагентства з іноземних інвестицій та розвитку Валерія Карпунцова на посаду члена ЦВК. Однак депутати висловилися проти його призначення.